You are here: Home > Blog > De gigantische veelzijdigheid van Granada

De gigantische veelzijdigheid van Granada

Granada is een van de meest bijzondere steden van Spanje. Het bied jou namelijk een compleet vakantiepakket aan, waarbij voor iedereen wat te doen is! Ben jij nog op zoek naar een last minute Spanje en kan je niet kiezen waarheen dan is Granada echt wat voor jou!

Voor de wintersporters onder ons is het tot diep in April mogelijk om de latten of de plank onder de voeten te binden en los te gaan in een prachtig skigebied. Meer dan 100 kilometer piste geeft een geweldige ervaring en een mooie uitdaging. De verhouding is 19 beginnende kilometers, 91 gemiddelde en 7 zware kilometers. Het gebied ligt behoorlijk hoog, dat betekend dat in combinatie met de vele sneeuwkanonnen de sneeuwzekerheid hoog is.

Wie liever een verfrissende duik neemt en geniet van een heerlijk zonnetje rijd in minder dan 30 minuten naar de Middellandse zee, waar een prachtig strand op je ligt te wachten. Er zijn verschillende stranden zodat iedereen zijn wens in vervulling kan zien gaan. De drukke stranden van Salobrena en La Herradure bruisen.

De stad zelf zit uiteraard ook vol met prachtige bezienswaardigheden, waarvan het Alhambra toch wel het bekendste is. Dit is een complex van verschillende paleizen. Verder is de oude wijk Albaicin een aanrader. Kronkelende wegen leiden langs prachtige paleizen en goddelijke kerken. Ben je het stadleven even zat en wil je de drukte ontvluchten, kom dan tot rust in Carmen de los Martires, een prachtig park midden in de stad. Voor het mooiste uitzicht moet je naar Mirador de San Nicolas. Dit is een plein bovenop de heuvel waar de arabische wijk Albaicin op is gebouwd. Via kronkelende steegjes kom je boven en heb je onder andere perfect zicht op het Alhambra. Flamenco muziek verzorgd hier de sfeer. Een tip: ga hier kijken tijdens zonsondergang en je mag een prachtig kleurenspel aanschouwen.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.